dinsdag 23 november 2010

Studenten porren scholieren aan


De Katholieke hogeschool Leuven (KHLeuven)  startte in september 2008 het buddyproject op om jongeren uit het secundair onderwijs meer kansen te geven om naar het hoger onderwijs door te stromen. De leerlingen die hiervoor open staan krijgen een buddy toegewezen die één keer per week afspreken met die leerling om hem te helpen met problemen of vragen. Op deze manier kunnen die leerlingen een degelijk eindwerk afleveren en krijgen ze al wat meer te weten over het hoger onderwijs. Als de resultaten van deze proefperiode positief worden beoordeeld, wordt dit project uitgebreid naar meerdere secundaire scholen.

dinsdag 9 november 2010

Van het westelijk front geen nieuws

'Waar ben je geraakt, vriend?'
Hij beweegt zijn ogen; maar hij is te zwak om te antwoorden.
We snijden voorzichtig zijn broek open. Hij kreunt. 'Kalm aan maar, kalm aan, het zal wel beter worden.'Als hij een schot in zijn buik heeft, mag hij niets drinken. Hij heeft niet gebraakt, dat is al een goed teken. We ontbloten zijn heup. We zien niets dan een verbrijzelde massa van rauw vlees en beensplinters. Hij is in zijn heupgewricht geraakt. De jongen zal nooit meer kunnen lopen.


Auteur               Remarque, Erich Maria
Titel                  Van het westelijk front geen nieuws
Uitgever            Utrecht Bijleveld
Publicatiejaar     2008
ISBN                9789061318996
                         9789061318989
 
 

maandag 8 november 2010

Willem Elsschot: Het Huwelijk

Zo gingen de jaren heen. De kindren werden groot
en zagen dat de man die zij hun vader heetten,
Bewegingsloos en zwijgend bij het vuur gezeten,
een godvergeten en vervaarlijke aanblik bood.

donderdag 28 oktober 2010

Biografie

Normaal ging ik een biografie van snowboarden nemen zodat ik al wat meer info had over mijn gip maar helaas bestaat er geen nederlandstalige biografie van een snowboarder. Ik heb dit boek dan als 2de keus genomen omdat de geschiedenis mij wel interesseert, het boek gaat over het leven van Hitler, zijn doelen, zijn fouten, vergissingen, misdrijven en verraad.

maandag 18 oktober 2010

Welkom

Hallo en welkom op mijn blog. ik ben Jan Mast van 6 sport in het K.A Redingenhof, dit is een opdracht voor Nederlands.